executive voice & leadership coach

“Het is prachtig om te zien hoe werken aan de stem, mensen opent en ankert en vertrouwen geeft om te leiden en luisteren vanuit hoofd én hart.”

 

the voice of leadership

voor leiders van nu

Deze snel veranderde tijd en complexe wereld vraagt om leiders die stevig staan, helder en krachtig communiceren; om leiders die verbinden, inspireren en anderen weten mee te nemen. Deze tijd vraagt om leiders met een stem. 
Ik help je graag in het versterken van jouw stem van leiderschap,  hoe jij je visie kunt vertalen in een verhaal dat raakt en resoneert!

In het programma ‘The Voice of Leadership’ bundel ik mijn expertise als coach van afgelopen 15 jaar ervaring op het gebied van communicatie & charisma én de stem.

 

“Waar lichaam, hoofd, hart en ziel elkaar ontmoeten,
klinkt de stem van leiderschap”. 

 

it’s all about

RESONANCE

“Als professioneel klassiek zangeres, ben ik getraind in ‘resonantie’. Je stem kan alleen vrij klinken als je de innerlijke afstemming voelt in je adem, stem en lichaam. En je ziel kan alleen zingen, als je vanuit je diepste wezen je durft te verbinden aan die aria van Bach, een lied van Poulenc of Grieg. Muziek is Communiceren, afstemmen en écht goed luisteren want muziek maken doe je samen anderen, met de pianist of het orkest.”
Luisteren, afstemmen en resonantie creëren zijn ook de pijlers in mijn coaching. Effectief communiceren is met een heldere boodschap de juiste snaar bij de ander te raken. Dat betekent dat je jezelf steeds de vraagt stelt: wat wil ik bereiken, waarom (wat is mijn intentie) én wat kan ik inzetten om de ander mee te nemen. De essentie van communicatie is verbinden. Zonder verbinding komt de boodschap niet aan; vindt je boodschap geen weerklank. 

The Voice of Leadership

Keynotes

Mariska spreekt en verzorgt keynotes & masterclasses over stem en leiderschap.

“krachtige inhoud, prachtige performance”
“aanstekelijk enthousiast! Mariska weet de zaal mee te nemen en te laten klinken.”
            – keynote : It takes 2 to tango

 

“De training The Voice of Leadership gaf inzicht in mijn kracht, motivatie en communicatie en leerde me in mijn rol sterker profileren. In het samenspel met anderen bereik ik mijn doelen nu sneller en met meer plezier.”

Strategist Provincie Limburg

Opleiding &

Ervaring

 Na haar master in Cultuurmanagement (U.v.A.) studeerde Mariska klassieke zang aan het Conservatorium (ArtEZ). Zij werkte als marketeer, model en zong als mezzosopraan in opera & oratoria. In 2008 begon zijn haar trainingsburo Voicematters, high impact communication. Zij werkt vanuit de filosofie dat persoonlijke communicatiekracht van binnenuit begint. Jouw stem verbindt je met wie je bent, en is daarmee je meest invloedrijke instrument om anderen te inspireren en motiveren.  Naast haar expertise in stem -en performance is Mariska breed onderlegd in presentatie -en communicatietechnieken. Zij is certified SCILperformance coach en volgde in Londen o.a. de training “Storytelling for Business”. Mariska traint in het Nederlands en Engels en is sinds 2020 ook verbonden als Executive Communication Coach aan INSEAD business school. Ook is zij TedxCoach & sprekerscoach bij de SpeakersClub.

Mariska

in de media

Een natuurlijk leider gebruikt een zuiver geluid als kompas

“Een natuurlijk leider oefent geen macht uit, verschuilt zich zeker niet achter hiërarchie maar werkt vanuit authenticiteit. Natuurlijk leiderschap gaat voorbij woorden, weet trainer Mariska Wessel van The Voice of Leadership. We moeten het voelen.”

Mariska Wessel - media
EXECUTIVE VOICE & COMMUNICATION COACH

MARISKA WESSEL